Beginnerscursus

De Tai Chi Yang stijl korte vorm “healing round” bestaat uit tien posities of houdingen die langzaam en ontspannen in elkaar overvloeien.

In de cursus Tai Chi Yang stijl korte vorm voor beginners leert u de choreografie van de vorm. Ook leert u in deze cursus alle Tai Chi principes waarvan  onder andere het zinken door ontspanning en het maken van “lege stappen” een onderdeel zijn. Tijdens de lessen wordt veel aandacht besteed aan ontspanning,  lichaamshouding en het staan in de posities. Waar nodig worden correcties aangebracht.

Aan het begin van iedere les worden als warming-up losmakingsoefeningen voor de gewrichten uitgevoerd. Na deze oefeningen wordt voorafgaand aan de Tai Chi vorm een serie korte Chi Qong oefeningen geleerd. Chi Qong is een eeuwenoude uit China afkomstige bewegingsmethode waarin de ademhaling en het genereren van Chi centraal staan. Door hun beider werking zijn Tai Chi en Chi Qong onlosmakelijk met elkaar verbonden.

De cursus Tai Chi Yang stijl korte vorm voor beginners bestaat uit dertig lessen van één uur per week. De lessen worden zowel overdag als in de avond op diverse locaties en tijden aangeboden. Bent u door flexwerk of onregelmatige diensten op een lesdag/avond verhindert om een les bij te wonen dan kunt u de gemiste les op een andere dag, tijd en locatie volgen of inhalen.

Proefles

Om het leren van de Tai Chi Yang stijl korte vorm te ervaren kunt u een les als proefles bijwonen. Na de proefles bestaat de mogelijkheid tot inschrijven voor de cursus waarna u een bevestiging van inschrijven en een factuur voor betaling van het lesgeld krijgt toegestuurd. Wilt u een proefles bijwonen meldt u zich dan aan via het blokje aanmelden of bel 075-6151962.

Cursuslocaties

Cursuslocaties, date en tijden van de cursus Tai Chi Yang stijl korte vorm vindt u op het blokje Locatie / Rooster.

Gevorderdencursussen

Na de cursus Tai Chi Yang stijl korte vorm voor beginners bestaat de mogelijkheid tot verdere ontwikkeling en verdieping in Tai Chi, waar ook Push Hands, de krijgskunst binnen Tai Chi, en de Tai Chi zwaardvorm een onderdeel van zijn.

Kleding en schoeisel

Voor het leren en beoefenen van Tai Chi is geen speciale kleding vereist, ruimzittende kleding is wel aanbevolen. Als schoeisel worden speciale in China ontworpen en vervaardigde Tai Chi schoenen gebruikt. Deze schoenen zijn te koop in winkels waar Chinese artikelen worden verkocht of kunnen via speciale webwinkels worden besteld. Adressen van deze webwinkels worden na inschrijving van de cursus naar u toegestuurd.

Lichamelijke klachten – beperkingen

Indien u lichamelijke klachten c.q. beperkingen heeft die invloed op de bewegingen in Tai Chi kunnen hebben dient u dat voor aanvang van de les aan de leraar te melden.

Stagiair

In de cursussen Yang stijl korte vorm kan de leraar worden geassisteerd door een stagiair opleiding leraar Yang stijl korte vorm. Hij/zij zal onder andere model staan bij uitleg van de posities. Ook zal hij/zij voor de groep staan wanneer de docent de vorm doorpraat en de cursisten waar nodig in de positie corrigeert.

 

Menu Cursussen

Cursussen

Tai Chi 65 plus

Tai Chi Workshops

Proeflessen

Oefensessies

Profiel Leraar

Tarieven

Locatie / Rooster 

 Aanmelden Proefles / Cursus

Contact