De Tai Chi Yang stijl korte vorm “healing round” bestaat uit tien posities of houdingen die langzaam en ontspannen in elkaar overvloeien. In de cursus Tai Chi Yang stijl korte vorm leert u de choreografie van de vorm. Ook leert u in deze cursus alle Tai Chi principes waar onder andere het “zinken door ontspanning” en het “maken van lege stappen” een onderdeel van zijn.

Aan het begin van de les worden als warming-up losmakingsoefeningen voor de gewrichten uitgevoerd. Na deze oefeningen wordt voorafgaand aan de Tai Chi vorm een serie korte Chi Qong oefeningen geleerd. Chi Qong is een eeuwenoude uit China afkomstige bewegingsmethode waarin de ademhaling en het genereren van Chi centraal staan. Door hun beider werking zijn Tai Chi en Chi Qong onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Cursusopbouw

De cursus Tai Chi Yang stijl korte vorm bestaat uit totaal dertig lessen en is opgebouwd uit drie blokken van tien lessen van één uur per week. Tijdens iedere les wordt er veel aandacht besteed aan de houding in de posities en worden er zo nodig correcties aangebracht. Door de opbouw van deze cursus is het mogelijk om ook na de startdatum bij iedere les in te stromen.

De lessen worden zowel overdag als in de avond op diverse locaties en tijden aangeboden. Bent u door flexwerk of onregelmatige diensten op een lesdag of avond verhindert dan kunt u de gemiste les op een andere locatie, dag en tijd volgen of inhalen.

Cursuslocaties

Cursuslocaties, data en tijden van de cursus Tai Chi Yang stijl korte vorm vindt u in het blokje Locatie / Rooster.

Proefles

Om het leren van de Tai Chi Yang stijl korte vorm te ervaren kunt u een les als proefles bijwonen. Na de proefles bestaat de mogelijkheid tot inschrijven voor de cursus waarna u een bevestiging van inschrijven en een factuur voor betaling van het lesgeld krijgt toegestuurd. Wilt u een proefles bijwonen meldt u zich dan aan via het blokje aanmelden of bel 075-6151962.

Kleding en schoeisel

Voor het leren en beoefenen van Tai Chi is geen speciale kleding vereist, ruimzittende kleding is wel aanbevolen. Als schoeisel worden speciale in China ontworpen en vervaardigde Tai Chi schoenen gebruikt. Deze schoenen zijn te koop in winkels waar Chinese artikelen worden verkocht of kunnen via speciale webwinkels worden besteld. Adressen van deze webwinkels worden na inschrijving van de cursus naar u toegestuurd.

Lichamelijke klachten – beperkingen

Indien u lichamelijke klachten c.q. beperkingen heeft die invloed op de bewegingen in Tai Chi kunnen hebben dient u dat voor aanvang van de les aan de leraar te melden.

Gevorderdencursussen

Na het leren van de choreografie Yang stijl korte vorm bestaat de mogelijkheid tot verdere ontwikkeling en verdieping in Tai Chi.

 

Menu Cursussen

Cursussen

Tai Chi 65 plus

Tai Chi Workshops

Oefensessies

Profiel Leraar

Tarieven

Cursuslocatie / Lesrooster 

Proeflessen

 Aanmelden voor Proefles

Contact