Om de basisprincipes van Tai Chi te leren is de Tai Chi basiscursus ontwikkeld. In deze cursus wordt een vorm met posities of houdingen geleerd die zijn gebaseerd op de Tai Chi Yang stijl korte vorm. Naast het leren van deze posities of houdingen leert u in deze cursus het door ontspanning zinken en overbrengen van lichaamsgewicht waardoor stabiliteit wordt bevorderd. Aan het begin van iedere les worden als warming-up losmakingsoefeningen voor de gewrichten uitgevoerd.

De Tai Chi basiscursus is opgebouwd in maximaal drie blokken van tien lessen van één uur per week en wordt zowel overdag als in de avond op diverse dagen, tijden en locaties aangeboden. Bent u op een lesdag/avond verhindert dan kunt u de les op een andere dag, tijd en locatie volgen. In de Tai Chi basiscursus bestaat de mogelijkheid om na de startdatum bij iedere les in te stromen. Voor verdere ontwikkeling in Tai Chi kunt u na de Tai Chi basiscursus de cursus Tai Chi Yang stijl korte vorm voor beginners volgen.

Cursuslocaties

Cursuslocaties, data en tijden van de Tai Chi basiscursus vindt u op de pagina Locatie / Rooster.

Proefles

Om het leren van Tai Chi te ervaren kunt u een les uit de Tai Chi basiscursus als proefles bijwonen. Na de proefles bestaat de mogelijkheid tot inschrijven van de cursus waarna u een bevestiging van inschrijving en een factuur voor betaling van het lesgeld krijgt toegestuurd. Wilt u een proefles bijwonen meldt u zich dan aan via het aanmeldformulier of bel 075-6151962

Kleding en schoeisel

Voor het leren en beoefenen van Tai Chi is geen speciale kleding vereist, ruimzittende kleding is wel aanbevolen. Als schoeisel worden speciale in China ontworpen en vervaardigde Tai Chi schoenen gebruikt. Deze schoenen zijn te koop in winkels waar Chinese artikelen worden verkocht of kunnen via speciale webwinkels worden besteld. Adressen van deze webwinkels worden na inschrijving van de cursussen naar u toegestuurd.

Stagiair

In de Tai Chi basiscursus kan de leraar worden geassisteerd door een stagiair opleiding leraar Yang stijl korte vorm. Hij/zij zal onder andere model staan bij uitleg van de posities. Ook zal hij/zij voor de groep staan wanneer de docent de vorm doorpraat en de cursisten waar nodig in de positie corrigeert.

 

Menu Cursussen 

Cursussen

Tai Chi yang stijl korte vorm

Tai Chi 65 plus

Workshops

Proeflessen

Oefensessies

Profiel Leraar

Tarieven

Locatie / Rooster 

Aanmelden Proefles / Cursus

Contact